2020-06-07 11:44:22

Učenici Srednje škole Brač na završnoj nacionalnoj razini kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda

 

     

   Da postoji entuzijazam, želja i volja za čitanjem knjiga pokazali su naši učenici koji su se prijavili na  kviz za poticanje čitanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda šk. god. 2019./2020. Ovo je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara i održava se 7. put za redom, a naša škola u njemu prvi put sudjeluje.

 

Ovogodišnja tema kviza znanja i kreativnosti  bila je  SF LITERATURA ZA MLADE  i učenici su njemu pristupali odgovarajući na on-line pitanja iz sljedećih knjiga:

1.  D. Adams: Vodič kroz galaksiju za autostopere

2. R. Bradburry: Fahrenheit 451

3. A. Huxley:  Vrli novi svijet

 

  Kako je izgledao kviz znanja u našoj školi? Na školskoj razini (13. prosinca 2019.) sudjelovalo je šesnaest učenika, a na regionalnoj (6. ožujka 2020.) njih četrnaest koji su se plasirali.

Ovog petka, 5. lipnja 2020. u 12 sati održana je nacionalna razina natjecanja u našoj školi (prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo), a sudionici su bili učenici (njih sedam) koji su se na ovu završnu razinu plasirali svojim zavidnim uspjehom: Karmela Vrandečić, Marijeta Barbara Vicelić, Matea Sičaja, Sara Poklepović, Francesco Benzon, Darko Šerić i Vinko Biočina.

Da bi sve proteklo u najboljem mogućem redu bili su zaduženi članovi povjerenstva: profesorice Nera Nejašmić i Anđelka Miloš te Roberta Samardžić, knjižničarka Narodne knjižnice Supetar, i mentorica profesorica Rina Vidović.

Učenici su bili uzbuđeni ne samo zbog kviza već i zbog toga što se dugo nisu vidjeli, a proteklo je dva i pol mjeseca od kada su zadnji put zajedno bili u školskim klupama. Na pitanje kako ih se dojmilo ovo natjecanje, komentirali su da im se svidjela koncepcija samog kviza i čitanje knjiga SF tematike u kojima su uživali te su izrazili svoje želje da se na kviz prijave i dogodine. Vjerujemo da će oni svojim primjerom uspjeti zainteresirati i potaknuti svoje vršnjake na razmišljanje kako da kreativnije i ispunjenije provode svoje slobodno vrijeme.

   Hvala ravnatelju Jakši Matuliću, članovima povjerenstva, profesorici Sandri Radulovski koja je omogućila tehničku podršku i osoblju SŠ Brač te našim učenicima jer ste svojim radom omogućili da provedemo ovaj kviz u našoj školi!                                                       

     

 


Srednja škola "Brač" Supetar