2020-10-19 17:53:32

Međunarodni dan bijelog štapa

 

Međuarodni dan bijelog štapa obilježava 15. listopada, od 1964. godine. U našoj se školi ovaj dan obilježio izradom edukativnih plakata i osjetilnog vrta za slijepe osobe te radionicama.

Mašta i kreativnost Karle Martinić, Stele Martinić i Rite Barhanović, učenica III. razreda opće gimnazije, doprinijele su zanimljivoj izradi mirisnog, slušnog i dodirnog vrta za slijepe osobe, s odabirom biljaka koje omogućuju slijepim osobama uživanje u dodiru, zvuku i mirisu na otvorenom.

U radionicama „Osjeti okusom, mirisom i dodirom“ sudjelovali su učenici I. i II. razreda zanimanja kuhar i konobar. Josip Matulić, Antonio Mišetić i Duje Lazaneo, učenici III. razreda zanimanja kuhar sa svojim nastavnikom Ljaljić Zvonimirom ispekli su palačinke punjene različitim nadjevima koje je trebalo prepoznati.

Veliki trud i strpljene u izradi edukativnih plakata i postavljanju izložaka uložile su sve učenice I. i II. razreda zanimanja frizer, te učenica Martina Škorić koja je izradila crtež na plakatu.

Sadržajno bogatoj postavi doprinijele su tvrtke Tiflo globus d.o.o. iz Čakovca i Sfera Visia j. d.o.o. iz Zagreba, koje su darovale i posudile izložbene artikle. Pridružio nam se i naš ravnatelj Jakša Matulić sa svojim izlošcima.

Svim sudionicima od srca se zahvaljujemo na doprinosu, suradnji i susretljivosti.

Učenici i djelatnici naše škole u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa iskazali su empatiju konkretnim činom, novčanom donacijom upućenoj Županijskoj udruzi slijepih Split za potrebe nabave odgovarajućih suvremenih pomagala.

Organizator izložbe i radionica bila je profesorica biologije Silvana Dragičević.

Pokazali smo svi veliko srce.

„Kao pojedinci možemo tako malo, no kao tim možemo tako mnogo.“

Helen Keller

 


Srednja škola "Brač" Supetar