Datum objave: 5. studenoga 2025.
Kategorija: Naslovnica

Svjetski dan tjestenine 

Dana 25. listopada 2025. godine obilježili smo Svjetski dan tjestenine u našoj školi. Učenici koji pohađaju izbornu nastavu talijanskog jezika okupili su se u školskoj kuhinji, gdje su najprije poslušali zanimljivo predavanje našeg profesora Zvonimira Ljaljića. Profesor je otkrio kulinarske čari i tajne pripreme savršene tjestenine, s naglaskom na bogatu talijansku tradiciju.  

Nakon predavanja, učenici su zajedno pripremili pastu carbonaru, jelo koje je nastalo nakon Drugoga svjetskog rata, a danas je jedno od najpoznatijih specijaliteta talijanske kuhinje. 

Svjetski dan tjestenine prvi je put obilježen 1998. godine u Rimu, a danas se slavi u brojnim zemljama diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku – pa tako i našu školu na otoku Braču.  

Naši su učenici uživali ne samo u kuhanju, već i u kušanju pripremljenog talijanskog specijaliteta. S veseljem iščekuju sljedeće obilježavanje dana svjetske kuhinje! 

Keti Papić, nastavnica talijanskog jezika

Pročitajte još

„Naši šoldi, naš glas“

„Naši šoldi, naš glas“

„Naši šoldi, naš glas“: Aktivna participacija mladih  Učenici Srednje škole Brač Supetar, u okviru izvannastavne aktivnosti Škola Ambasador EU parlamenta, sudjeluju u projektu „Naši šoldi, naš glas“, koji se provodi u Supetru i drugim gradovima u...

 Sat za znanost

 Sat za znanost

 Svjetski dan znanosti za mir i razvoj obilježava se svake godine 10. studenoga, a proglasio ga je UNESCO 2001. godine. Ovogodišnja tema glasi „Povjerenje, transformacija i sutrašnjica: Znanost koja nam je potrebna za 2050.“, a obilježavanje se odvija u okviru...

Stručno putovanje u Italiju

Stručno putovanje u Italiju

Dana 16. listopada učenici četverogodišnjih razreda otputovali su u pratnji svojih nastavnika na školsko putovanje kroz neke od najljepših gradova sjeverne Italije. Posjetili su Veneciju, Veronu, Trento i Sirmione i...

Skip to content