Datum objave: 24. travnja 2025.
Kategorija: Naslovnica

Posjet Turističko-ugostiteljskoj školi u Splitu 

U srijedu 23. travnja 2025. naši maturanti hotelijersko-turističkoga usmjerenja (4. h) zajedno sa svojim razrednikom Brunom Bearom posjetili su novoizgrađenu Turističko-ugostiteljsku školu u Splitu.  

Učenici su bili pozvani na predstavljanje studija na Les Rochesu i Glionu (hospitality, sport, luxury management) te Écoleu Ducasseu, jednoj od najboljih svjetskih škola kulinarstva. Predavanje je držao g. Goran Yordanov iz prestižne Sommet grupe, vodeće svjetske grupacije za studije hospitality i tourism management. G. Yordanov stručnjak je u svom području i odličan govornik  pa je tako organizirao zanimljivu i interaktivnu radionicu za učenike. 

Naši maturanti došli su s razrednikom u 9 sati na razgledavanje škole prije samoga predavanja. Upoznali smo se s tom predivnom školom na Marjanu, u mirnom i prozračnom dijelu Splita, a zgradu u koju se škola uselila prije tek dva mjeseca pokazali su nam zaposlenici hotela i restorana koji se nalaze u samom sklopu škole te koji će služiti učenicima za obavljanje njihove ljetne prakse.  

Nakon razgledavanja u 10 sati započelo je predavanje. U prvom dijelu povela se riječ o novim trendovima u hotelijerstvu vezanima za nove tehnologije i umjetnu inteligenciju. Od učenika se tražilo da razmišljaju „izvan kutije“, tj. da razmišljaju inovativno te pokušaju ponuditi kreativna rješenja vezana uz sektor hotelijerstva, ponajviše za luksuzne hotele i visoko personaliziranu uslugu. Nakon toga, dobivši zadatak smišljanja ideje koristeći „brainstorming“ i timski rad, učenici su podijeljeni u grupe. Kad je svaka grupa predstavila svoj rad, pobjednici su dobili i nagradu. U trećem i posljednjem dijelu g. Yordanov predstavio je studije na Les Rochesu (https://lesroches.edu/)  i Glionu (https://www.glion.edu/), prestižnim sveučilištima za ugostiteljstvo, sport i luksuzni menadžment. 

Samo predavanje te zakuska trajali su do otprilike 13 sati, a naši maturanti vratili su se doma s nekim novim spoznajama o svojoj struci, svjesni da budućnost ugostiteljsko-hotelijerske struke leži u mladim snagama koje su naučile razmišljati izvan okvira. 

Bruno Beara

Pročitajte još

Biser Mora 2025.

Biser Mora 2025.

Naši zadrugari uvijek rado sudjeluju na raznim manifestacijama kao što su ‘’Biser mora” - međunarodni kulinarski festival i natjecanje - koji se ove godine organizirao od 1.4. do 4.4.2025. godine u Supetrus Hotelu. Radi se o najvećem kulinarskom natjecanju i festivalu...

Brač Trail 2025. 

Brač Trail 2025. 

Zadrugari Lena Ljubetić Šteka, Lea Poklepović i Lara Eterović proveli su aktivnu subotu na Vidovoj gori uz pratnju voditeljice učeničke zadruge Maje Terzić. Utrka Brač Trail se već 4. godinu tradicionalno organizira na vrhu Brača. Utrka svojim cijelim dijelom prolazi...

Skip to content