Datum objave: 5. studenoga 2025.
Kategorija: Naslovnica

Svjetski dan tjestenine 

Dana 25. listopada 2025. godine obilježili smo Svjetski dan tjestenine u našoj školi. Učenici koji pohađaju izbornu nastavu talijanskog jezika okupili su se u školskoj kuhinji, gdje su najprije poslušali zanimljivo predavanje našeg profesora Zvonimira Ljaljića. Profesor je otkrio kulinarske čari i tajne pripreme savršene tjestenine, s naglaskom na bogatu talijansku tradiciju.  

Nakon predavanja, učenici su zajedno pripremili pastu carbonaru, jelo koje je nastalo nakon Drugoga svjetskog rata, a danas je jedno od najpoznatijih specijaliteta talijanske kuhinje. 

Svjetski dan tjestenine prvi je put obilježen 1998. godine u Rimu, a danas se slavi u brojnim zemljama diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku – pa tako i našu školu na otoku Braču.  

Naši su učenici uživali ne samo u kuhanju, već i u kušanju pripremljenog talijanskog specijaliteta. S veseljem iščekuju sljedeće obilježavanje dana svjetske kuhinje! 

Keti Papić, nastavnica talijanskog jezika

Pročitajte još

Učenička zadruga na Božićnom kantunu

Učenička zadruga na Božićnom kantunu

Zahvaljujući Turističkoj zajednici Supetar, naši učenici zadrugari, a posebno maturanti, naredna će četiri adventska utorka provoditi na Božićnom kantunu! Dođite na ukusnu marendu i kolačiće koje pripremaju naši maturanti. Prikupljena sredstva od...

Dan obrazovanja u TUŠ Split

Dan obrazovanja u TUŠ Split

U petak, 14. studenoga, maturanti HTT razreda, u pratnji nastavnika Joška Matulića i Lukri Martinić prisustvovali su Danu obrazovanja u Turističko-ugostiteljskoj školi Split. Učenici su imali priliku upoznati se s ponudom različitih fakulteta te dobiti korisne i...

Halloween

Halloween

Učenici 1. g. razreda frizera pokazali su svoju kreativnost i vještinu kroz maštovitu reviju frizura inspiriranu Halloweenom. Uz timski rad, puno truda i ideja nastale su razigrane frizure koje spajaju školsku struku i ovaj popularni  trend. Bravo učenici!...

Skip to content