preskoči na sadržaj

Srednja škola "Brač" Supetar

Login

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Učenje na daljinu

 

Virtualne učionice

razred poveznica na virtualnu učionicu
1.abg učionica 1.abg
2.abg učionica 2.abg
3.abg učionica 3.abg
1.c učionica 1.c
2.c učionica 2.c
3.c učionica 3.c
4.c učionica 4.c
1.h učionica 1.h
2.h učionica 2.h
3.h učionica 3.h
4.h učionica 4.h
Virtualna nastava?
Što više volite, nastavu u školi ili nastavu na daljinu?



Za maturante

S ribom mogu sve

Mjere zaštite

SAMOTESTIRANJE NA KORONAVIRUS

Ministarstvo zdravstva

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 1. 2012.

Ukupno: 1514120
Ovaj mjesec: 3862
Danas: 91
e-Dnevnik

 

više

više

Office 365

ICT Županija

Više

e-Škole, CARNet

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

CI - SDŽ

DUMP - FESB

e-Lektire

Državna matura

više

E – savjetovalište

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Terenska nastava u Dračevici
Autor: Sandra Radulovski, 28. 3. 2024.

 


U petak, 22. ožujka 2024. g. učenici SŠ Brač priključili su se međunarodnom projektu očuvanja kulturne baštine pod nazivom „Vještina gradnje suhozida na Mediteranu u službi pejzaža i održivog razvoja“. 

Učenici su bili na edukaciji i terenskoj nastavi u Dračevici koja je uključivala upoznavanje učenika s teorijskom osnovom i opisom inventarizacije suhozidne baštine na web-stranici  gdje se nalazi digitalna interaktivna karta Brača. 

 

 

Učenici su nakon edukacije u kratkoj šetnji vidjeli primjer bunje i ostatke nekadašnjeg mlina vjetrenjače iznad Dračevice. Sudjelovala je SŠ Brač, OŠ Postira, OŠ Pučišća i OŠ Bol. 

 

 

Lokaliteti s popisanim i opisanim objektima suhozidne baštine postaju turistički atraktivni jer pridonose lokalnoj prepoznatljivosti. Trebalo bi ih učiniti dostupnima izgradnjom ili uređivanjem staza i putova, razumljivima i privlačnima kroz muzeografsku signalizaciju i opis. Pješačke (kulturne) staze organizirane oko odabranih lokaliteta i između njih dodat će im novu vrijednost. To mogu biti i tematske staze (maslinovi putevi, vinske ceste, pastirski stanovi…) koje bi pridonijele obogaćivanju i/ ili razvoju gastronomske turističke ponude te cjelogodišnjoj turističkoj aktivnosti. 

 

 

Josip Jurić, prof. 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju