preskoči na sadržaj

Srednja škola "Brač" Supetar

Login

 

Mjere zaštite
Učenje na daljinu
Virtualna nastava?
Što više volite, nastavu u školi ili nastavu na daljinu?Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Za maturante

Tražilica
OIB

Saznajte svoj osobni identifikacijski broj

e-Dnevnik

 

više

više

Office 365

Udžbenici iz izbornih predmeta će se nabaviti u dogovoru sa predmetnim nastavnikom.

 

ICT Županija

Više

e-Škole, CARNet

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

DUMP - FESB

CI - SDŽ

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Literarna sekcija

Otvaram knjigu...

e-Knjižnica

e-Lektire

Državna matura

više

E – savjetovalište

Poveznice

  

  

  

 

 

 

 

 

Računi e-pošte

                   

               

 

Online časopisi i portali

 

 

 

 

 

Nakladničke kuće

  

  

Tražilice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 1. 2012.

Ukupno: 1212069
Ovaj mjesec: 4842
Danas: 37
GIS - SrednjodalmatinskI otoCi na valovima digiTalne kartografije

CROGIS

Projekt ''SrednjodalmatinskI otoCi na valovima digiTalne kartografije'' je osmišljen od udruge CROGIS kako bi se istaknula i popularizirala inovativna grana ICT-a za održivo upravljanje prostornim podacima - geografski informacijski sustavi (GIS). 

"Navedena informatička metoda predstavlja moćan tehnološki alat za prikupljanje, pohranjivanje, obradu, analizu i vizualizaciju prostornih podataka. S obzirom na izrazitu osjetljivost i ranjivost otočnih (i morskih) ekosustava, korištenjem GIS-a otvaraju se mogućnosti kreiranja održivih prostornih modela za inovativno i održivo upravljanje prostornim resursima.Odabrane školske ustanove za početak provedbe eksperimentalne faze kurikularne reforme na području Splitsko-dalmatinske županije, projektno partnerstvo logično je osmišljeno i uspostavljeno sa srednjim školama ''Antun Matijašević Karamaneo'' iz Visa te ''Srednja škola Brač'' iz Supetra. Korisnici projekta su nastavnici i učenici srednjih škola u Supetru i Visu koji će, nakon edukacije nastavnog osoblja o radu u programskoj GIS aplikaciji, kroz redovne i izborne nastavne programe biti upoznati, educirani i osposobljeni za primjenu suvremenih digitalnih kartografskih alata u budućem održivom upravljanju otočnim resursima, a pojedine učenike će se na ovaj način potaknuti da usmjere svoje akademsko usmjerenje na fakultetske ustanove iz područja STEM-a i ICT-a. Stručnim edukacijskim radionicama za korištenje GIS programskih aplikacija ponajviše bi profitirali nastavnici geografije, biologije, informatike te srodnih nastavnih predmeta u kojima se ostvarenost novodefiniranih ishoda ostvaruje uz pomoć informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Osim nastavnika srednjih škola kroz drugo prioritetno područje Poziva, stručnim bi edukacijama, prema iskazu interesa, o navedenoj problematici bili obuhvaćeni i predstavnici ostalih lokalnih institucija koji u svojem radu/djelovanju mogu primijeniti inovativne razvojne mogućnosti koje pružaju GIS tehnologije (npr. turističke zajednice, vatrogasna društva, zaposlenici gradskih odsjeka za komunalne djelatnosti, prostorno planiranje, zaštitu okoliša, LAG-ovi, udruge za zaštitu i promicanje prirodne i kulturne baštine i dr.). Geografski informacijski sustavi široku primjenu nalaze i kod pravnih subjekata iz područja turizma poput privatnih iznajmljivača (geomarketing), no i kod lokalnih OPG-ova te drugih subjekata koji se bave primarnim gospodarskim sektorom (katastar, zemljišne knjige, ARKOD)."

Edukacije pohađaju učenici koji su na izbornoj nastavi informatike (II.c), geografije (IV.c) i fizike (IV.c) gimanzijskih razreda, te njihovi nastavnici Josip Jurić, Anton Silvester Iskra i Sandra Radulovski.
preskoči na navigaciju