« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Virtualne učionice
razred | poveznica na virtualnu učionicu |
1.abg | učionica 1.abg |
2.abg | učionica 2.abg |
3.abg | učionica 3.abg |
1.c | učionica 1.c |
2.c | učionica 2.c |
3.c | učionica 3.c |
4.c | učionica 4.c |
1.h | učionica 1.h |
2.h | učionica 2.h |
3.h | učionica 3.h |
4.h | učionica 4.h |
EMA - Education Management Application, aplikacija za organizaciju i praćenje edukacije
CARNetov sustav za online učenje
Nastava kuharstva je i ove godine bogata različitim stručnim posjetima izvan škole, ali i posjetima profesionalnih kuhara školskoj kuhinji. 30. siječnja 2023. godine, školsku kuhinju je posjetila profesionalna kuharica Sonja Koljanin te svojim dugogodišnjim iskustvom obogatila učenike kuharstva novim znanjima i idejama. Kako se u nastavi profesora Zvonimira Ljajića uvijek može očekivati nešto novo i zanimljivo, ovoga puta su učenici, uz potporu kuharice, pripremali jela veganskog porijekla.
U uvodnom dijelu sata, učenicima je predstavljena važnost razvijanja kreativnosti i inovativnosti u kuhanju, kao i činjenica da sve više ljudi konzumira vegansku hranu te da će se u svojim budućim profesionalnim kuhinjama susretati s pripremom hrane biljnog sastava te da u tim trenucima treba iskoristiti svoju maštovitost, ali i znanje o ovakvoj vrsti prehrane.
Radionica i predavanje su bili namijenjeni učenicima 3. razreda, no zbog velikog interesa, ali i inicijative da nauče nešto novo, radionici su se pridružili i učenici drugih razreda tako da je cjelokupni proces pripremanja veganskih jela bio zanimljiv, dinamičan i veoma kreativan.
Učenici su pripremili nekoliko jela te ih servirali na različite načine, uz uputstva i nove ideje profesionalne kuharice. Na meniju su se našli; rižot od batata i mariniranog tofua, ragu od oraha i gljiva te falafel salata s veganskom majonezom.
Za sve one koji nisu mogli probati ova prekrasna jela, u nastavku prilažemo fotografije.
Zvonimir Ljaljić, majstor kuhar