preskoči na sadržaj

Srednja škola "Brač" Supetar

Login

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Učenje na daljinu

 

Virtualne učionice

razred poveznica na virtualnu učionicu
1.abg učionica 1.abg
2.abg učionica 2.abg
3.abg učionica 3.abg
1.c učionica 1.c
2.c učionica 2.c
3.c učionica 3.c
4.c učionica 4.c
1.h učionica 1.h
2.h učionica 2.h
3.h učionica 3.h
4.h učionica 4.h
Virtualna nastava?
Što više volite, nastavu u školi ili nastavu na daljinu?



Za maturante

S ribom mogu sve

Mjere zaštite

SAMOTESTIRANJE NA KORONAVIRUS

Ministarstvo zdravstva

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 1. 2012.

Ukupno: 1514148
Ovaj mjesec: 3890
Danas: 2
e-Dnevnik

 

više

više

Office 365

ICT Županija

Više

e-Škole, CARNet

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

CI - SDŽ

DUMP - FESB

e-Lektire

Državna matura

više

E – savjetovalište

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kreativna kulinarska radionica
Autor: Sandra Radulovski, 31. 1. 2023.

 


Nastava kuharstva je i ove godine bogata različitim stručnim posjetima izvan škole, ali i posjetima profesionalnih kuhara školskoj kuhinji. 30. siječnja 2023. godine, školsku kuhinju je posjetila profesionalna kuharica Sonja Koljanin te svojim dugogodišnjim iskustvom obogatila učenike kuharstva novim znanjima i idejama. Kako se u nastavi profesora Zvonimira Ljajića uvijek može očekivati nešto novo i zanimljivo, ovoga puta su učenici, uz potporu kuharice, pripremali jela veganskog porijekla. 
U uvodnom dijelu sata, učenicima je predstavljena važnost razvijanja kreativnosti i inovativnosti u kuhanju, kao i činjenica da sve više ljudi konzumira vegansku hranu te da će se u svojim budućim profesionalnim kuhinjama susretati s  pripremom hrane biljnog sastava te da u tim trenucima treba iskoristiti svoju maštovitost, ali i znanje o ovakvoj vrsti prehrane.
Radionica i predavanje su bili namijenjeni učenicima 3. razreda, no zbog velikog interesa, ali i inicijative da nauče nešto novo, radionici su se pridružili i učenici drugih razreda tako da je cjelokupni proces pripremanja veganskih jela bio zanimljiv, dinamičan i veoma kreativan. 
Učenici su pripremili nekoliko jela te ih servirali na različite načine, uz uputstva i nove ideje profesionalne kuharice. Na meniju su se našli; rižot od batata i mariniranog tofua, ragu od oraha i gljiva te falafel salata s veganskom majonezom. 
Za sve one koji nisu mogli probati ova prekrasna jela, u nastavku prilažemo fotografije. 

Zvonimir Ljaljić, majstor kuhar

 

   

   

   

   

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju