preskoči na sadržaj

Srednja škola "Brač" Supetar

Login

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Učenje na daljinu

 

Virtualne učionice

razred poveznica na virtualnu učionicu
1.abg učionica 1.abg
2.abg učionica 2.abg
3.abg učionica 3.abg
1.c učionica 1.c
2.c učionica 2.c
3.c učionica 3.c
4.c učionica 4.c
1.h učionica 1.h
2.h učionica 2.h
3.h učionica 3.h
4.h učionica 4.h
Virtualna nastava?
Što više volite, nastavu u školi ili nastavu na daljinu?



Za maturante

S ribom mogu sve

Mjere zaštite

SAMOTESTIRANJE NA KORONAVIRUS

Ministarstvo zdravstva

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 1. 2012.

Ukupno: 1514150
Ovaj mjesec: 3892
Danas: 4
e-Dnevnik

 

više

više

Office 365

ICT Županija

Više

e-Škole, CARNet

više

Priloženi dokumenti:
E-SKOLE 01-12.pdf

CI - SDŽ

DUMP - FESB

e-Lektire

Državna matura

više

E – savjetovalište

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
JESEN NA BRAČU: kuhari u potrazi za gljivama
Autor: Sandra Radulovski, 29. 11. 2018.

 

   


Učenici kuharskog smjera 1.b i 3.b razreda s mentorom Zvonimirom Ljaljićem posjetili su značajni krajobraz „Vidova gora“. Kroz najviši vrh Jadrana proveo nas je čuvar prirode,“renđer“, Branimir Kuščević, djelatnik javne ustanove „More i krš“. Između brojnih zanimljivosti, obišli smo i dva prirodna fenomena, Vićju jamu i Duboku jamu na području Kneže ravan, koje se ubrajaju među najveće i najpoznatije za posjetitelje. Glavni razlog našeg dolaska se ipak nalazio iznad zemlje - to su bile gljive otoka Brača.


U pronalasku i upoznavanju s različitim jestivim i otrovnim vrstama gljiva uvelike nam je pomogao naš vodič. U vrlo edukativnom i zanimljivom lovu na gljive bili smo poprilično uspješni, a u našoj košari su se našle: rujnice, borov čavlić, sunčanica, modrikača, martinčica, mišeka, osinac i puhara, a susreli smo se i s nekoliko otrovnih vrsta gljiva kao što su hrčak, kapica, lažna rujnica i otrovni šampinjon. Usput smo i čistili šumu od raznog otpada. Pomalo gladni i zadovoljni svojim ulovom otišli smo na komin i pripremili dva jela: rujnice na gradele, a od ostalih gljiva smo pripremili ukusan i iznimno osebujan rižot koji nam je vratio u sjećanje slike i mirise Vidove gore.  

 

   

   

   

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju